ACNEGIRL TIPSAR!

 
Min första läsarfråga är inkommen och jag är så glad! Det är världens bästa Monira som undrar följande:
 
Ok skingodess, tips på serum och dagkräm är uppskattade!
Personligen skulle jag tycka att min hud är fet, men har blivit upplyst om att den egentligen kanske är torr och därmed överproducerar som kompensation.. anyway, mycket tacksam för tips på serum och kanske även dagkräm!
Puss och kram
/M
 
Okej M, nu kör vi!
Fet hy beror på en överproduktion av fett i talgkörtlarna. Denna överproduktion kan bero på en mängd saker, men du har blivit upplyst helt rätt - när du inte ger huden den fukt eller det fett den behöver, tvingar du den att överproducera eget fett som kompensation = flottig hud. Eftersom att jag känner dig så vet jag att du inte har problem med finnar eller oren hud (#blessed), så här kommer mina rekommendationer:
 
1. Köp en toner! Jag vet att din fråga gällde serum och dagkräm, men du behöver en bra, exfolierande toner för att serumet och dagkrämen ska göra nytta. Kommer aldrig sluta tjata om Pixi Glow Tonic. Du får 250 ml för 299 kronor och kan använda den både morgon och kväll. När du har använt klart flarran så är du redo för starkare grejer - men det tar vi då!
2. Köp två serum. Nu kanske du tänker "men orka, ett serum räcker väl?" och det är klart att det gör - men nu rekommenderar jag att du köper två :) En oljebaserad som du har under din nattkräm och en mer lotionbaserad till under dagkrämen. Vita Mineral Omega 3 Optimum Skin Oil från REN är ett ljuvligt oljeserum som jag älskar och som passar bra under en nattkräm. Du kommer vakna upp med babymjukt ansikte! Resist Omega+ Complex Serum från Paula's Choice skulle jag rekommendera som dagtidsserum. Den är lätt och lotionbaserad och packad med superingredienser som lugnar huden och ger den fin lyster. Denna funkar även på natten, så om du bestämmer dig för att bara köpa ett serum så kör du på denna! 399 SEK för 30 ml. 
3. Köp eventuellt en ny dagkräm. Om du inte har någon dagkräm så köper du en. Har du en som du inte hatar så behöver du inte köpa någon ny. Annars kan jag rekommendera The Ordinarys Natural Moisturizing Factors + HA som kan köpas från Asos och som kostar typ ingenting. När du ändå är igång och handlar på Asos så kan du klicka hem The Ordinarys AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution som du använder 1-2 gånger i veckan. Review av denna kommer i veckan!
 
Puss och kram tillbaks!
/ A G
 
ACNEGIRL tipsar!, Hudvård | Dagkräm, Hudvård, Serum | |
#1 - - Monira :

Wow! Vilket utförligt svar, tack Acnegirl!
Jag har lite shopping att utföra ser jag, jag återkopplar med hur det går!!

/ ny hudentusiast.

#2 - - Flowergirl:

Acnegirl... se hit!
Hur får jag bort mina synliga pormaskar, känns som jag testat det mesta? Men inget verkar funka :( hjälp!

Upp