MASKTIPS INFÖR HÖSTEN! The Ordinary's AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

 

Det absolut bästa jag vet i hudvårdsväg är syror och masker och inget är ju bättre än när de kombineras till en syramask! Jag har testat AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution från The Ordinary

Vad är det för något?
En effektiv och starkt exfolierande mask innehållande 30% AHA (en kombination av göttiga glykolsyra, mjölksyra, vinsyra OCH citronsyra) och 2% BHA (salicylsyra). Masken ska användas som en del av kvällsrutinen, efter rengöring, max 2 gånger per vecka enligt företagets egna rekommendation. Den kostar ca 85 SEK och kan köpas från Asos. Masken är rinnig och röd som blod (dvs. gå ej ut och kasta soporna när den är på, eventuella grannar kan få men för livet). AHA:n exfolierar hudytan för en jämnare hudton och snabbare cellförnyelse medan BHA:n kan tränga in i talgerna i dina porer och exfoliera döda hudceller som byggts upp där (blä).

Ny på det här med att syra ansiktet? Läs detta inlägg av Caroline Hirons där hon listat upp olika typer av syror och på ett lättförståeligt sätt förklarat vad dessa gör för huden. För bra genomgång på svenska, se detta informationsinlägg på Skincity:s hemsida.

 

 

Värd att köpa?
JA! Den här masken är grym! Den svider som en mother de första 1-3 minuterna men därefter känns den inte alls. Om du pallar med max 3 minuters obehaglig (ibland outhärdlig) kli- och svedkänsla så ska du köpa denna inför hösten! Den är sjukt effektiv med riktigt bra aktiva ingredienser som exfolierar på djupet. Om du, likt mig, inte vill/kan lägga tusenlappen på en ansiktsbehandling på salong - köp denna för 85 kronor och känn samma sting som du hade känt på salong, fast i mjukisar framför Netflix.

Jag vet att man inte *ska* använd starka syror på sommaren, särskilt inte produkter innehållande AHA och BHA som kan inverka negativt på hudens solkänslighet, men jag använder SPF50 på fejjan varenda dag och har undvikit solen så mycket som möjligt denna sommar så jag har kört på med denna ändå. Det har känts rätt fine också just för att det är en mask som lämnas kvar på ansiktet i max 10 minuter åt gången och inte under hela natten/dagen, som många andra syreprodukter. Men som sagt, SPF är ett måste - men det är det ju alltid, oavsett :)

På The Ordinarys hemsida har företaget skrivit ut en liten "varning" gällande denna produkt och rekommenderar att endast erfarna användare av exfolierande syror ska använda den. Jag har exfolierat med syror till och från de senaste två åren och till och med jag kände att det här var rätt starkt, så följ rekommendationen och börja med någon annan produkt (exempelvis tidigare rekommenderade Pixi Glow Tonic eller syror med lägre styrka som erbjuds av The Ordinary) innan du ger dig på denna om du är en newbie!
 
Syra lugnt!
 
/AG
ACNEGIRL tipsar!, Hudvård | AHA, Akne, Ansiktsmask, BHA, Beauty, Blogg, Budget, Exfoliering, Hudvård, Hudvårdsblogg, Höst, Peeling, Recension, Review, The Ordinary | |
Upp