Skinstories av ACNEGIRL

 

Hej och välkomna till min blogg. Så excite!!!!!!

Mitt namn är egentligen något annat men här är jag ACNEGIRL. Jag är 26 år, jurist, feminist, antirasist och hudvårdshobbyist. Jag har bestämt mig för att skriva den här bloggen för att jag, precis som många andra, ÄLSKAR hudvård och beauty men hatar att känna mig lurad på pengar av en bransch som i allra högsta grad går runt på att vi känner oss fula och osäkra i oss själva.

OM MIN HUD

Det blir ingen Om mig, men det blir en Om min hud och för er hudvårdsentusiaster så är ju det så mycket mer intressant jämfört med en kort, tråkig text om mig. Vi börjar med det mest aktuella i mitt hudvårdsliv: Jag avslutade min första (och förhoppningsvis enda) kur av Isotretinoin (aka Roaccutan) för snart tre månader sedan. Jag tog medicinen i ca 7 månader och har inte fått någon ny finne på snart fem månader (pepparpeppar, plz don’t öga mig). Jag hade (obviously) akne och min akne bestod mestadels av större böldliknande, ”utbuktande” finnar på kind, käke, haka och längst med käklinjen. Dessa var röda/gula/lila/bruna/svarta(!), gjorde ont och lämnade kvar rödlilabruna märken. Jag kommer inom kort att publicera ett helt (superlångt) inlägg där jag mer djupgående går igenom min erfarenhet av behandlingen med Isotretinoin, så stay tuned! 

Mitt hudvårdsintresse hade jag långt innan jag fick akne men som alla med hudproblem vet, så är det ju vi med dålig hy som vet vad bra hudvård är – vi blir ju på ett sätt tvingade till det av ett samhälle som tycker att dålig hy = ful (åtminstone om en är kvinna). Jag ser mig själv som expert på min egen hud, men min akne kunde inte behandlas bort med hjälp av hudvård och det var rätt tufft för mig att acceptera. Både min lillasyrra och mamma hade tagit Isotretinoin/Roaccutan och jag hade sett hur medicinen helt och hållet förintat akne, men ändå kämpade jag på med mina produkter och hoppades på det bästa. Det var dumt, det vet jag idag. Missförstå mig inte nu - hudvårdsprodukter är inte dumt. Hudvårdsprodukter är SÅ najs och ger mig så mycket life i vardagen, men läkemedel är läkemedel av en anledning och svårbehandlad akne är i princip omöjlig att hudvårda bort. Trust ACNEGIRL on this one, hon vet.

Jag hoppas att ni som hittat hit kommer att uppskatta mina inlägg och jag ser fram emot att berätta och tipsa er om allt jag vet och testat i hudväg - från tuffa Isotretinoinbehandlingar till göttiga fuktserum och mycket annat! Jag vill också lära mig av er, för jag tror så mycket mer på en rekommendation från en fellow hudvårdsentusiast på internetz än vad jag gör ett butiksbiträdes säljande argument i valfritt varuhus i Sverige.

Vi hörs snart igen!

Bästa hälsningar,

AG

 
ps: jag kan inte lova att det blir 100 % hudvård för det jag älskar mer än hudvård är Beyoncé och det är bara så det är :)
ACNEGIRL, Akne, Hudvård | ACNEGIRL, Akne, Hudvård, Isotretinoin, Roaccutan | |
#1 - - Blogg.se:

Lycka till med din nya blogg!

#2 - - Maryam:

Vad spännande!! Ser fram emot många hudvårdstips på bloggen i höst :D

Svar: Hej Maryam! Tack, vad kul! Varmt välkommen! <3
ACNEGIRL

#3 - - Asal :

Äntligen!!! ❤️

Svar: <3!!!
ACNEGIRL

#4 - - Carro:

Vad kul det ska bli att följa! =)

Svar: Tack Carro! Kul att du hittat hit! :)
ACNEGIRL

#5 - - Elin:

Vad roligt med hudvårdsblogg! Älskar också hudvård :)

En fråga, hur kan du älska Beyoncé mer än hudvård? Hon är inte ens så bra.

Svar: Vad roligt Elin! Varmt välkommen! :)
ACNEGIRL

#6 - - We are Nodes:

Vi ser fram emot att få läsa mer om japansk/koreansk hudvård!

Svar: Vad kul! Då har ni hamnat helt rätt! /ACNEGIRL
ACNEGIRL

#7 - - We are Nodes Resblogg:

En blogg jag verkligen behöver! Använder bara 59 kronors kräm från Änglamark och har längtat efter något att levla upp min hudvård med.

Svar: Perfekt! Här ska levlas!! /ACNEGIRL
ACNEGIRL

#8 - - Asal :

Håller med Elin lite....

#9 - - Asal:

Skulle du kunna skriva ett inlägg om micellärt vatten? PLZ?

Svar: Hej Asal! Har precis publicerat ett inlägg om min hudvårdsrutin där det micellära vattnet såklart är inkluderat! Hojta till om du vill veta mer eller om du har någon specifik fundering! HA DET BÄST! /ACNEGIRL
ACNEGIRL

#10 - - Anonym:

Vill ha budget-budget-budget-tips! Snälla, kan du dela med dig av tips på produkter som är grymt bra, men samtidigt grymt billiga?

Upp