Pormaskar och synliga porer

 
Flowergirl
 
Acnegirl... se hit!
Hur får jag bort mina synliga pormaskar, känns som jag testat det mesta? Men inget verkar funka :( hjälp!
 
Bästa Flowergirl, tack för din fråga! Och girl, I feel you.
 
Dina porer och tillhörande pormaskar kommer tyvärr vara synliga 4 life. MEN! Misströsta inte, med rätt produkter kan du göra porerna mindre och pormaskarna mindre synliga. Receptet är EXFOLIERING och kan göras på flera olika sätt (bland annat genom pricey behandlingar och pormasktömningar på salong), men du ska få några tips på härliga produkter som du kan beställa hem redan idag!
 
Det du behöver är alltså en bra, exfolierande syra - gärna BHA (salicylsyra) som bidrar till att cellerna i översta hudlagret kan släppa från varandra, för att sedan falla av och lämna plats för återväxt av ny hud.  Jag ser det som att syran slipar bort onödigheter som pormaskkanter samtidigt som den ger hudcellerna en ny chans att göra om och göra rätt. Jag har tidigare tipsat om The Ordinary's exfolierande mask som innehåller BHA här. En annan favoritprodukt som är väldigt bra mot förstorade porer/pormaskar är Skin Perfecting 2% BHA Liquid från Paulas Choice. Denna kan du med fördel använda som toner varje dag, morgon och kväll, efter rengöring av ansiktet. Kostar ca 350 kronor för 118 ml.
 
Ett budgetalternativ är Salicylic Acid 2% Solution från The Ordinary som kostar runt 60 kronor och kan beställas online och som även den kan användas morgon och kväll. Jag har inte testat just denna än, men har för avsikt att göra det och reviewa inom kort! Har testat mycket annat från The Ordinary och har ännu inte blivit besviken - sjukt bra produkter för en sjukt billig peng! Varför betala 400 spänn när en kan betala 60 istället för lika många procent aktiva ingredienser?
 
 
Jag hoppas att du har fått lite guidance Flowergirl - återkom annars! One pormasktjej till en annan. PUSS!
 
/AG
 
ACNEGIRL tipsar!, Hudvård | BHA, Exfoliering, Hudvård, Porer, Pormaskar, Skincare, The Ordinary, Toner | |
#1 - - Flowergirl:

Omg tack för svaret bästa acnegirl! <3
Nu ska jag in och beställa ASAP och så återkommer jag med resultatet.
Massa kramar

Svar: Alltid <3 PUSS!
ACNEGIRL

#2 - - Honeybooboo:

Hej AG och vad kul att ha hittat till din blogg! Yaay så härlig läsning, när jag läste dina name drops om Caroline Hirons så tänkte jag mmmm detta kommer bli bra :)
Jag öser på med en till läsarfråga här! Jag har själv problem med förstorade porer och det känns som de bara sprider sig, dvs utanför t-zonen ända ut på hela kinderna, samt blir större med åren :((( Använder exfoliatorn från PC ovan men ser ingen skillnad. Har funderat på Skinmisos Pore Corset serum som verkar lovande och det är här min fråga kommer: har du någon erfarenhet eller tips kring hur man ska tänka kring såna här ändamålsspecifika serum? Det jag själv funderar över är nämligen om dessa serum i princip har liknande ingredienssammansättning som "basic" serum och om det är ett marknadsföringsknep för att man ska köpa på sig fler produkter typ. Vore kul att höra dina tankar! Tack för en härlig blogg :)))

Svar: Hej Honeybooboo! Älskar att du också är ett CH-fan! Har nu skrivit ett inlägg om mina tankar kring din fråga på bloggen. Tack igen för frågan och trevlig helg! <3
ACNEGIRL

Upp