SPF i smink VS. separat solkräm

 
Min andra läsarfråga är inkommen! SÅ EXCITE!!
 
Signaturen Catgirl (älskar namnet!!!) undrar följande:
 
Hej! Kul läsning med massor av bra tips! Ang solfaktor så undrar jag om det räcker med att man har solskydd i sin foundation eller ska man behöva ha ett underliggande solskydd?
 
Tack för din fråga Catgirl! Helt relevant fråga och inte superduperenkel att svara på heller. Jag är inte utbildad hudterapeut eller hudläkare/sjuksköterska, så jag utgår från hur jag gör och vad som funkar bra för mig. SPF är ej förhandlingsbart här på bloggen - en MÅSTE använda solskydd varenda dag som en väljer/måste lämna hemmet.
 
På sommaren är mitt svar nej, det räcker inte med solskydd i foundationen. Det är viktigt att hela ansiktet (och halsen, dekolletaget och andra delar av kroppen ej täckta av kläder) har solskyddsfaktor och det är inte alltid som ens foundation täcker hela ytan. Det finns mycket bra och prisvärda solskyddskrämer för ansiktet på Apoteket och på internetz (Apotea.se har nästan alltid bäst priser!) som funkar bra under smink, exempelvis Vichy's Ideal Soleil Dry Touch Face SPF 30 eller 50 och Eucerin's Sun Fluid Face Mattifying SPF 50. Ska du *bara* åka till jobbet och stå och vänta ute vid bussen i några minuter så är det ingen fara, du kan köra på med foundationen, men generellt sätt vill vi ju vara ute mer på sommaren och sådana dagar kräver mer än SPF i sminket.
 
 
 
 
På vintern skulle jag säga ja, det räcker med solskydd i din foundation. Däremot är det superviktigt att smörja in dig med separat solskydd de dagar du inte har foundation eller om du planerar att vara ute i naturen en längre period. Solens strålar är farliga hela tiden, även på hösten och vintern, men det ska inte stickas under stolen med att vi bor i Sverige (nehe?!) och att soltimmarna inte är jättemånga vintertid :)
 
Återkom gärna om du har fler funderingar, Catgirl! Mjau sålänge!
 
 /AG
 
ACNEGIRL tipsar!, Hudvård | Beauty, Foundation, Huden, Hudvård, SPF, Skincare, Smink, Solkräm, Solskydd, Sommar, Vinter | | Kommentera |
Upp