ACNEGIRL TIPSAR! Mörka ringar under ögonen & produkters begränsningar

 
Monni

Hej!

Vilken underbar blogg, lättläst och strukturerat med budgetvänliga tips 😃
Kan du ge tips om ögonkräm för någon som mig som har mörka ringar under ögonen?
/ Monni
 
Bästa Monni, tack för din fråga!
 
Mörka ringar kan ju bero på en mängd olika saker som en ögonkräm tyävrr inte kan påverka. I många fall är det genetiskt och i vissa fall beror de mörka ringarna på för lite (eller för mycket) sömn. Jag har även läst att socker, kaffe och för mycket salt kan främja mörka ringar under ögonen, men kaffe och socker är faktiskt life så vi lämnar den saken redan nu *sippar oberört på morgonens andra kopp*.
 
En bra ögonkräm kan dock göra de mörka ringarna mindre synliga. Misstänker du att de mörka ringarna är en gåva från genetikguden så måste jag tyvärr *breaks my heart* meddela att en ögonkräm inte kommer att bidra till någon märkbar skillnad. En bra hudvårdsrutin innehållande syra, retinoid/retinol och återfuktning kommer att ge hela ansiktet mer glow och bidra till "piggare" hud runt ögonen, men det finns tyvärr ingen mirakelprodukt att vända sig till *in tears*.
 
Kommer de mörka ringarna då och då och är du den enda i familjen med dessa härligheter? Då är det förmodligen inte genetiskt och du har lite större möjlighet att hjälpa området runt ögonen på traven. Avancerade ögonkrämer finns det gott om, men de kostar. Mycket. Och just för att mörka ringar är så pass svåra att påverka så tänker jag inte rekommendera att du köper en ögonkräm för 700 spänn för att eventuellt se en liten och temporär förbättring. Mina tips är billigare och roligare än så!
 
Köp eye patches! Billiga och ofta effektiva. Förbättringen kommer att vara temporär, men så är det även med de dyra och avancerade krämerna. Jag brukar använda eye patches inför större fester och/eller när jag haft perioder då jag sovit dåligt/varit stressad. Köper mina från Amazon!
Testa Caffeine Solution 5% + EGCG från The Ordinary. Jag älskar The Ordinary men har ännu inte testat detta ögonserum som innehåller koffein och en massa antioxidanter och som ska vara bra mot mörka ringar och svullna ögonlock. Du får 30 ml för ca 65 kronor (så sjuka priser, jag vet!) och kan beställas här.
 
 
Jag använder Wrinkle Eye Cream från japanska Sana Nameraka Isoflavone som ska vara bra mot mörka ringar och som jag upplever återfuktar huden runt ögonen på ett utmärkt sätt. På Amazon kostar den ca 120 kronor och den räcker i en evighet!
 
 
 
 
 
Återkom om du har några funderingar bästa Monni! Puss och kram så länge!
 
/AG
 
ACNEGIRL tipsar!, Hudvård | Budget, Budgettips, Caffeine Solution 5% + EGCG, Eye Patch, Mörka ringar, Sana Nameraka Isoflavone, The Ordinary, TonyMoly, Wrinkle Eye Cream, Ögonkräm | |
#1 - - Monira:

Tack för bra svar hjärtat ❤️

Upp