Ändamålsspecifika produkter & those damn enlarged pores

 
Honeybooboo
 
Hej AG och vad kul att ha hittat till din blogg! Yaay så härlig läsning, när jag läste dina name drops om Caroline Hirons så tänkte jag mmmm detta kommer bli bra :)
Jag öser på med en till läsarfråga här! Jag har själv problem med förstorade porer och det känns som de bara sprider sig, dvs utanför t-zonen ända ut på hela kinderna, samt blir större med åren :((( Använder exfoliatorn från PC ovan men ser ingen skillnad. Har funderat på Skinmisos Pore Corset serum som verkar lovande och det är här min fråga kommer: har du någon erfarenhet eller tips kring hur man ska tänka kring såna här ändamålsspecifika serum? Det jag själv funderar över är nämligen om dessa serum i princip har liknande ingredienssammansättning som "basic" serum och om det är ett marknadsföringsknep för att man ska köpa på sig fler produkter typ. Vore kul att höra dina tankar! Tack för en härlig blogg :)))
 
Hej Honeybooboo och stort tack för din fråga!
 
I feel you hun, har exakt samma problem. Mina förstorade porer är också "utspridda" på kinderna och det är ju verkligen en bummer. Jag märkte knappt mina porer när jag hade aktiv akne, gick liksom inte att fokusera på hål med pormaskar i när en hade stora röda bölder överallt hehe.
 
Du verkar ha bra koll på din egen hud och på hudvård i allmänhet men jag har lite tips! Om Paula's Choices 2% BHA inte gav några resultat så tycker jag att du ändå ska ge BHA:n en ny chans, men denna gång med en stark push från AHA:n. Testa AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution från grymma The Ordinary (review här) 2 gånger i veckan. Följ upp med en lermask som drar ut allt äckelpäckel som bor i porerna och avsluta med en skön och återfuktande mask och/eller ett lugnande serum.
 
 
Om du vågar, testa AZTEC SECRET Indian Healing Clay Deep Pore Cleansing Facial Mask (review kommer upp imorgon). Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask och Cattier Masque Argile Clay Mask är skonsammare och funkar även på känsligare hy.
 
Resterande fem dagar i veckan rekommenderar jag att du får in en skonsam AHA-produkt i din rutin (om du inte redan använder en, dvs). Jag har precis börjat testa Lactic Acid 5% + HA 2% från The Ordinary och även om det är för tidigt för en riktig review så är den hittills väldigt bra (om du har testat Pixi Glow Tonic så kan du förvänta dig ungefär samma effekt av denna). Kostar ca 65 kronor för 30 ml.
 
Jag försökte länge "punktbehandla" bort mina finnar men utan framgång. Det som kan kännas lite fuffens med ändamålsspecifika produkter är att de ofta är lite dyrare och att de i många fall marknadsförs ganska aggressivt som såkallade mirakelprodukter. Med det sagt, ändamålsspecifika serum är inte dåliga bara för att de "bara" har ett primärt fokus. Många av dessa innehåller bra och effektiva ingredienser och ska inte ses som ovärda att köpa enbart av den anledningen att de är ändamålsspecifika. Många ögonkrämer samt produkter innehållande diverse vitaminer är ofta koncentrerade på att "åtgärda" ett enskilt problemområde och gör det i många fall väldigt bra. Efter alla år av att ha lagt stora delar av studiebidraget på punktspecifika "mirakelprodukter" är jag dock tveksam till att en endaste produkt ska kunna lösa ett helt hudproblem.
 
Har du råd så tycker jag absolut att du kan testa Skinmisos Pore Corset Serum som du har funderat på och researchat om, det finns ju som sagt (såklart) många bra ändamålsspecifika produkter, men för en mer långsiktig och hållbar rutin rekommenderar jag i allmänhet att en först inkorporera produkter som exfolierar, syrar och återfuktar och därefter (om pengarna och lusten räcker till), ger sig in på ändamålsspecifika produkter.
 
Tack igen för din fråga och hoppas att du fått lite vägledning! Hör av dig annars! <3
 
/AG
ACNEGIRL tipsar!, Hudvård, Rutiner | AHA, Aztec Secret Indian Healing Clay Mask, BHA, Innisfree, Paula's Choice, Porer, Pormaskar, The Ordinary | |
#1 - - Honeybooboo:

TACK för ett så utförligt och bra svar samt alla tips AG! Jag har tänkt i samma banor som du, men eftersom jag fått så lite resultat av de mer långsiktigt verkande produkterna (läs: jag börjar bli otålig) så tänkte jag om jag inte ska prova något som ska ha en effekt i några timmar, för att känna mig lite porlös åtminstone en kort stund :) Kände inte ens till The Ordinary innan jag läste din blogg, ska bli jättekul att läsa på mer om det och sannolikt även beställa lite! Läste inlägget om Aztec Secret också, känns helt plötsligt som ett måste att ha den i hudvårdshyllan??? (Till min killes stora förtret, han förstår inte vf man måste ha ett privat apotek men VEM bryr sig om det hehehe). Tack, tack igen och ha en underbar helg! <3 <3 <3

Svar: Haha I feel you på alla punkter! <3
ACNEGIRL

Upp